Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"

   Στις 19 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας μία εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση του άγχους στην εφηβική ηλικία. Ήταν ουσιαστικά μια συνάντηση των ψυχολόγων-συνεργατών του νεοσύστατου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής με τους γονείς των μαθητών. Αρχικά έγινε μία παρουσίαση για τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες της εφηβείας και τη διαχείριση του άγχους, και αργότερα ακολούθησε σχετική συζήτηση. Οι γονείς ενημερώθηκαν αλλά και μοιράστηκαν τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους σε αυτή την ηλικία.
Οι μαθητές της Γ' λυκείου που παρακολούθησαν επίσης την εισήγηση συμμετείχαν ενεργά και αποκοδομητικά, αναλύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Η παρουσίαση του θέματος έγινε από τις εκπροσώπους της Α.Μ.Κ.Ε. ΣΥΝΘΕΣΗ, κ.Τσιγγάνου και κ.Χρυσοχόΐδου. Θα ακολουθήσει μέσα στο νέο έτος συνάντηση με την κ.Παπαδοπούλου η οποία θα μιλήσει για το ρόλο της υγιούς διατροφικής συμπεριφοράς και πώς βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)» Σας γνωρίζουμε ότι στον Ελληνικό Γεω...