Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2012-2013


  Το λύκειό μας θα λάβει μέρος στους φετινούς Αγώνες  Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας που διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) διεξάγονται μεταξύ ομάδων μαθητών Λυκείου και διακρίνονται σε προκριματική, προημιτελική, ημιτελική και τελική φάση.
  Η αξία του θεσμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές και συμβάλλει στην καλλιέργεια των διανοητικών τους ικανοτήτων, στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους και στην απόκτηση ευχέρειας και ετοιμότητας στον προφορικό λόγο, ιδιαίτερα ενώπιον ακροατηρίου.
Βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα που, ενώ δε διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον τύπο και τα ΜΜΕ. Οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίσουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία του θέματος που θα τους δοθεί, να παρουσιάσουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να μπορούν με ετοιμότητα να ανταπαντήσουν σε ερωτήσεις.


Οι εκπαιδευτικοί που θα προετοιμάσουν τους μαθητές οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι φιλόλογοι κ.Ψάρρα Χρυσάνθη και Χρήστου Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...