Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Δοκιμαστική Παραγωγή γλυκών

Στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας, με θέμα "Από την παραγωγή... στην κατανάλωση!" και με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Καρφοπούλου Μάρα, η ομάδα του project με την εταιρία "Chocola" έκανε την πρώτη δοκιμαστική παραγωγή των προϊόντων της που δεν έιναι άλλα από τα τρουφάκια.

το σήμα της εταιρείας

Το κάθε μέλος της ομάδας βοήθησε ανάλογα με τη διευθυντική θέση που κατέχει στην εικονική εταιρεία Chocola, αγοράστηκαν οι πρώτες ύλες, στήθηκε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, λήφθηκαν τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, υπολογίστηκε το κόστος παραγωγής και πώλησης του προϊόντος, διαμορφώθηκε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και έγιναν βήμα βήμα όλα τα στάδια παραγωγής.



 Έγιναν δύο είδη παραγωγής: η μία με ζάχαρη και μία με στέβια, η οποία δεν παχαίνει και δεν έχει όλα τα μειονεκτήματα της ζάχαρης. 


Την επόμενη ημέρα της παραγωγής τα παιδιά έδωσαν για δοκιμή τά γλυκά στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου, μαζί με το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης για να απαντηθεί.
Οι κριτικές που έλαβαν ήταν πολύ θετικές, αν και τα παιδιά θα επεξεργαστούν στο επόμενο μάθημα τα ερωτηματολόγια... Θα δείξει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδακτική επίσκεψη της Γ' Λυκείου σε επιλεγμένα τμήματα του Α.Π.Θ.

 Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τελειόφοιτων μαθητών μας και υποψήφιων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσ...