Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη στο Α.Π.Θ.

   Οι μαθητές της Β' Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας "Από μαθητής...φοιτητής!" επισκεφθηκαν στις 19/3/2014 τις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
    Ξεκίνησε η περιήγηση μέσα στην Πανεπιστημιούπολη από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και την οδό Αγίου Δημητρίου. Επισκέφθηκαν το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής και το αμφιθεατρο του πανέμορφου διατηρητέου, όπου γινόταν εκείνη την ώρα μάθημα. 

στη Φιλοσοφική Σχολή










Στη συνέχεια περπάτησαν ως την Κεντρική Βιβλιοθήκη, βλέποντας στην πορεία προς τα εκεί τα κτίρια του Χημικού, της Νομικής και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και το Μετερεωσκοπείο και το Αστεροσκοπείο. Αφού επισκέφθηκαν για λίγο το Αναγνωστήριο, κατέβηκαν στην υπόγεια νέα Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ., όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα πανεπιστημιακά συγγράμματα.

στην Κεντρική Βιβλιοθήκη





 
 
Στη συνέχεια τα παιδιά έφθασαν στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής και επισκέφθηκαν το εργαστήριο του Τομέα Υδραυλικής, όπου είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν το χώρο και να συνομιλήσουν με τον καθηγητή κ.Κατσιφαράκη. Οι σημερινοί μαθητές και μελλοντικοί φοιτητές έλυσαν τις απορίες τους και μοιράστηκαν την αγωνία τους για το αύριο...
στο εργαστήριο της Υδραυλικής

με τον καθηγητή κ.Κατσιφαράκη

στο εργαστήριο του Τομέα Υδραυλικής του Τμήματος Πολιτικών μηχανικών
 

Έπειτα έκαναν ένα διάλλειμμα στο κυλικείο του Πολυτεχνείου και ξεκουράστηκαν ανάμεσα στους φοιτητές της Σχολής.



Τέλος, παρακολούθησαν για λίγο στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής τη διάλλεξη ενός καθηγητή στο μάθημα "Αντοχή Υλικών" του 2ου εξαμήνου-1ου ακαδημαϊκού έτους του τμήματος πολιτικών μηχανικών. Οι μαθητές έκατσαν στα έδρανα και είδαν τους φοιτητές να σημειώνουν και να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Έγιναν για λίγο και εκείνοι...φοτητές!





μπροστά την Πολυτεχνική Σχολή

Οι μαθητές από αυτήν την επίσκεψη ενθουσιάστηκαν. Τα κίνητρα για περισσότερη μελέτη και προσπάθεια δόθηκαν! Καλή επιτυχία παιδιά!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)» Σας γνωρίζουμε ότι στον Ελληνικό Γεω...