Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στην Εμπορική Έκθεση Μαθητικών Επιχειρήσεων ΣΕΝ

 Το σχολείο μας συμμετείχε στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση (Thessaloniki Trade Fair 2014) που πραγματοποιήθηκε στις 27/2/2014 στο Mediterranean Cosmos, η οποία διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).
Η ομάδα που εκπροσώπησε την επιχείρηση
 Το ΓΕΛ Αρναίας πήρε μέρος στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και της Ερευνητικής Εργασίας "Από την παραγωγή... στην κατανάλωση!" με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Καρφοπούλου Μάρα. Οι μαθητές της Β' Λυκείου παρήγαγαν τα προϊόντα τους στο σχολείο και τα παρουσίασαν στην Έκθεση, ενώ ταυτόχρονα διαγωνίστηκαν στον 25ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

το περίπτερο
 Η μαθητική εικονική επιχείρηση έστησε το περίπτερο της, παρουσίασαν σε μία Επιστροπή τα προϊόντα της και αξι ολογήθηκε με βάση την καινοτομία τους, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την εμφάνιση του περιπτέρου της. Η νικήτρια ομάδα από τα σχολεία που συμμετείχαν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό  «JA-YE EuropeanTrade Fair 2014» που διεξάγεται φέτος στο Ισραήλ.


μέλος τηε Επιτροπής του Διαγωνισμού αξιολογεί τα προϊόντα και συζητάει με τους μαθητές-επιχειρηματίες
τα προϊόντα μας
η ομάδα





 

προώθηση των προϊόντων


Οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη μαθητική επιχείρηση "Mini Treat" προώθησαν και πούλησαν τα κεϊκάκια, τα τρουφάκια και τα σοκολατάκια με τον καλύτερο τρόπο. Όλα τα προϊόντα ήταν με στέβια, χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες. Μοίρασαν την έντυπη διαφήμιση, ενημερωτικό υλικό και παρουσίασαν με projector την τηλεοπτική τους διαφήμιση. Τα γλυκά έγιναν ανάρπαστα!

τρουφάκια Chocola με στέβια

κεϊκάκια MiniTreat με στέβια

σοκολατάκια ChocoBomb με στέβια
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 62 σχολεία από όλη την Ελλάδα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης μόλις 16! Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα από την εμπειρία και δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο marketing...

 
Οι μαθητές προωθούν και πουλούν τα προϊόντα



 
Το περίπτερο

Η ομάδα οργανώνεται.

Συμμετείχαν οι εξής μαθητές: Γιώργος Σαμάρας, Μαρία Σαμαρά, Άννα Τριανταφύλλου, Νίκος Τσανανάς, Μαρία Τσιλίδη και Λυδία Χαριστού.
  
Η εικονική επιχείρηση "miniTreat" για τα κεϊκάκια με στέβια που παρήγαγε δημιούργησε τα παρακάτω τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ για την προώθηση των προϊόντων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...