Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο


























Ο κ.Στεφανάκης Αναστάσης, ο οποίος είναι διασώστης σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εκπαιδευτής ΕΚΑΒ, επισκέφθηκε μετά την πρόσκλησή μας το σχολείο και οργάνωσε εθελοντικά ένα τετράωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών. Μας εξόπλισε με γνώσεις ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα συμπολίτη μας σε περίπτωση πνιγμού, τραυματισμού, λιποθυμίας, αλλά και σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της καρδιάς του.


χρήση απινιδωτή
Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από την επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του κ.Αναστάση Στεφανάκη. Με την ΚΑΡΠΑ κερδίζουμε χρόνο για τον άνθρωπο που έπαθε ανακοπή καρδιάς, επιτρέποντας στο αίμα που περιέχει οξυγόνο να κυκλοφορήσει στο σώμα. Μ' αυτόν τον τρόπο εμποδίζονται βλάβες σε σημαντικά όργανα όπως είναι ο εγκέφαλος.








Επίσης παρακολουθείστε την επίδειξη φροντίδας ενός σοβαρού τραύματος.
http://youtu.be/BbYE3fHSpHc



Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αναίσθητο άνθρωπο που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας. Αυτό επιτρέπει στη γλώσσα να πέσει προς τα εμπρός διατηρώντας ανοιχτό τον αεραγωγό. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο να περάσει στους πνεύμονες περιεχόμενο του στομάχου.
http://youtu.be/wJxrA-g3SlM
http://youtu.be/ORX6BOcStqM






Σε περίπτωση πνιγμονής, δηλαδή όταν ένα ξένο σώμα, για παράδειγμα ένα κομμάτι τροφής σφηνωθεί στο πίσω μέρος του λαιμού και με αυτόν τον τρόπο αποφράζει την είσοδο προς την τραχεία. Ένα τέτοιο θύμα μπορεί να εμφανίσει δυσκολίες στην αναπνοή και να μελανιάσει. Εάν έχει τις αισθήσεις του μπορεί να προσπαθήσει να σας δείξει ότι πνίγεται, δείχνοντας ή πιάνοντας τον λαιμό του με τα χέρια του. Μπορείτε να ενημερωθείτε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε στα παρακάτω βίντεο:
http://youtu.be/tjNXugUpBEQ
http://youtu.be/HFl86fXm0Ds







  • Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ: http://www.ekab.gr/karpa/http://www.ekab.gr/apofraksh/apofraksh.html
  • Επίσης στη σελίδα του Facebook https://www.facebook.com/protathlitisstizoi μπορείτε να δείτε τη δράση του Ανθρωπιστικού Συλλόγου "Πρωταθλητής στη Ζωή" και να επικοινωνήσετε με τον ιδρυτή του τον κ.Στεφανάκη σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε σεμινάρια πιστοποίησης χρήσης απινιδωτή. Ο Σύλλογος δρα εθελοντικά και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους πολίτες!
  • Στην ιστοσελίδα lifesaver.org.uk  μπορείτε να συμμετέχετε σε τρία διαδραστικά φιλμ όπου παρουσιάζονται 3 διαφορετικές καθημερινές ιστορίες όπου καλείστε να παράσχετε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον. Επίσης υπάρχουν οδηγίες πρώτων βοηθειών και σε κείμενο, ενώ σε μία άλλη ενότητα υπάρχουν συγκεντρωμένες συνεντεύξεις ανθρώπων που διηγούνται περιστατικά στα οποία τους φάνηκαν χρήσιμες οι πρώτες βοήθειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...