Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Διδακτική επίσκεψη στo ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης



Δύο τμήματα της Ερευνητικής Εργασίας της Α’ Λυκείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Καρφοπούλου Μαρία έχουν θέμα τις διαφυλικές σχέσεις. Στα πλαίσια του θέματος αυτού διερευνάται η προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και πραγματοποιήθηκε μία διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης.



Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως κύριο σκοπό την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας μέσω της ενημέρωσης του κοινού και τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων. Το Γραφείο Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης Κοινού δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, έχοντας ως κύριο σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σχετικά με νοσήματα και ατομικές συμπεριφορές που καθορίζουν την υγεία.


  Έτσι η κ.Γκόμα Φανή, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία, ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με την HIV λοίμωξη / AIDS και άλλα συχνά Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, έλυσε απορίες και  συζήτησε μαζί τους για τις μεθόδους προφύλαξης.











 Έπειτα περπατήσαμε ως το Λευκό Πύργο από όπου πήραμε το λεωφορείο της επιστροφής, γεμάτοι χρήσιμες πληροφορίες, που ίσως μας σώσουν τη ζωή!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δωρεά Μυελού των οστών

 Σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά του μυελού των οστών υπό την...