Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στους μαθητές της Β’ Λυκείου διδάσκεται το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας (project) με θέμα τις πανεπιστημιακές σχολές και τα επαγγέλματα με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Καρφοπούλου Μάρα. Στα πλαίσια του μαθήματος αυτού οργανώθηκε μία διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 

Αρχικά τα παιδιά επισκέφθηκαν την Πολυτεχνική Σχολή, όπου ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Δομικών Υλικών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών από τους επίκουρους καθηγητές κ.Στεφανίδου Μαρία και κ.Αναστασίου και το μέλος ΕΕΔΙΠ κ.Μπάτσιο. 
 
Το Εργαστήριο Δομικών Υλικών αποτελεί ένα από τα βασικά Εργαστήρια που λειτουργούν από την ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής. Παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών στην Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού, πάνω στα σύγχρονα υλικά δόμησης (τσιμέντο, αδρανή, σκυρόδεμα, χάλυβας), στα παραδοσιακά υλικά μνημείων και ιστορικών κτιρίων, καθώς και σε υλικά επισκευών.

Οι μαθητές-μελλοντικοί φοιτητές κάθισαν στα έδρανα του αμφιθεάτρου και περιηγήθηκαν στους χώρους του Πολυτεχνείου, όπου μοίρασαν και κάποια ερωτηματολόγια στους φοιτητές για την εργασία τους.







Έπειτα επισκέφθηκαν την Κτηνιατρική σχολή όπου η υποψήφια καθηγήτρια κ.Παπαγιάνη ξενάγησε τα παιδιά στα εργαστήρια του τμήματος τροφίμων.



Τέλος είδαν τις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης, του ατεροσκοπείου,της Νομικής Σχολής, της Φιλοσοφικής Σχολής και των Θετικών Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...