Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Επίσκεψη στο πάρκο του Αριστοτέλη

Οι μαθητές/τριες της Γ΄Λυκείου, του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, επισκέφτηκαν το θεματικό "Πάρκο του Αριστοτέλη" στα Στάγειρα. Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος "Φιλοσοφικός Λόγος" και του Έτους Αριστοτέλη (2016).



Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαθεματική προσέγγιση του βίου και της σκέψης του Αριστοτέλη. Η εκπαιδευτικός κ. Μαδεντσίδου Αλεξάνδρα (ΠΕ02), μετέφερε στους μαθητές/τριες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του, καθώς και πληροφορίες γλυπτικής και αισθητικής με σημείο αναφοράς το άγαλμα του φιλοσόφου.



  Η εκπαιδευτικός κ.Τουσίμη Κατερίνα(ΠΕ12.08)βοήθησε τους μαθητές/τριες να προσεγγίσουν τις κατασκευές που είναι εκτίθενται στο θεματικό πάρκο, συνδέοντάς τες με γνώσεις και εφαρμογές της καθημερινής ζωής.








Παράλληλα, μετά από επικοινωνία με τη 10η Εφορεία Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο μεσαιωνικό "Μικρό Λουτρό", που βρίσκεται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...