Κυριακή 7 Μαΐου 2017

"Βυζαντινός περίπατος" 2017

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου "Βυζαντινός περίπατος" της Β' τάξης του ΓΕΛ Αρναίας στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια προγραμματισμένης διδακτικής επίσκεψης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους στην ιστορία της πόλης από τον Πύργο του Τριγωνίου και την ακρόπολη της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετέβησαν στον περίλαμπρο ναό του Αγίου Δημητρίου και λίγο πιο νότια, εκεί όπου κάποτε χτυπούσε η ¨καρδιά" της Θεσσαλονίκης, στην Αρχαία αγορά. Κατόπιν, κινήθηκαν μέσα από τους δρόμους της πόλης προς τα ανατολικά για να φτάσουν στη Ροτόντα και από εκεί στην αψίδα του Γαλερίου, τη γνωστή "Καμάρα".
Κατά τόπους γινόταν σχετική πληροφόρηση- ξενάγηση στους μαθητές και τις μαθήτριες από τους συνοδούς καθηγητές τους, με σκοπό τη σύνδεση της ιστορίας και των μνημείων της Θεσσαλονίκης με το παρόν.
Το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά του σχολείου μας και η ευχάριστη διάθεση που υπήρχε μέχρι το τέλος, έβαλαν τα θεμέλια για να επαναληφθεί μελλοντικά ο "περίπατος".






Η διδακτική επίσκεψη συνδυάστηκε με μια βόλτα κι ένα παγωτό στην παραλία της πόλης, κάτω από το λαμπερό ήλιο!
Και του χρόνου!
Στη διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Αρναίας και οι συνοδοί καθηγητές τους: Λέττα Ελ., Καρφοπούλου Μ., Γιαννούση Ευγ., Ρουμπιέ Αρ., Τουσίμη Αικ., Χρήστου Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)» Σας γνωρίζουμε ότι στον Ελληνικό Γεω...